GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Vogelnest verwijderen Oldenzaal

Wij verwijderen uw vogelnesten!

Vogelnest verwijderen Oldenzaal

Vogelnest verwijderen Oldenzaal? Heeft er een vogel zijn nest gebouwd in uw schoorsteen? En wilt u deze laten verwijderen? Dan bent u bij Schoorsteenveger Oldenzaal aan het juiste adres.

Een nest in de schoorsteen is gevaarlijk voor zowel mens als dier. omdat nestjes vaak gemaakt worden van takjes en bladeren, wordt de kans op schoorsteenbrand flink groter.

Naast het feit dat een nest in uw schoorsteen vervelend is, kan dit ook veel schade aanrichten aan uw haard of kachel en uw schoorsteen.

Wilt u uw vogelnest verwijderen Oldenzaal door een ervaren schoorsteenveegbedrijf in Oldenzaal? Neem dan nu contact op via 0541 201 831.

Gevaren door vogelnesten

De meeste vogels bouwen hun nestjes van brandbaar materiaal, denk hierbij aan takjes, gras, riet en bladeren. Op het moment dat de haard of kachel dan aan gaat, kan dit vlam vatten en zorgen voor brand.

Daarnaast kan een vogelnest zorgen voor een verstopping in het rookkanaal. Hierdoor krijgt de rook geen weg naar buiten. Dit kan leiden tot koolmonoxidevergiftiging.

Twijfelt u of er een vogel in uw schoorsteen zit? Neem dan gerust contact op om een afspraak te maken met Schoorsteenveger Oldenzaal op 0541 201 831.

Twijfels over of u te maken heeft met een vogelnest?

Wees bij een vogelnest altijd voorzichtig! Wanneer u twijfelt of u een vogelnest in uw schoorsteen heeft, raden wij u aan om dit altijd te laten checken door een ervaren schoorsteenveger.

Wanneer wij uw schoorsteen controleren op nesten, kunnen wij deze ook gelijk vegen. Het risico op een schoorsteenbrand of andere problemen is vele malen kleiner bij een schoorsteen die één of twee keer per jaar onderhouden wordt.

Twijfelt u of u een vogelnest in uw schoorsteen heeft? Maak dan een afspraak om een schoorsteeninspectie te laten uitvoeren via 0541 201 831. Schoorsteenveger Oldenzaal helpt je graag!

Verwijder vogelnesten niet zelf

Het is niet toegestaan om vogelnesten te verwijderen wanneer het broedseizoen nog bezig is. Om deze reden moet er in het geval van een vogelnest goed gekeken worden of de vogel nog gebruik maakt van het nest. Dit doen wij aan de hand van een camera inspectie.

Mocht de vogel het nest verlaten hebben, dan verwijderen wij het nest. Indien de vogel nog druk bezig is, dan komen wij graag op een later moment weer terug om de schoorsteen te vegen.

Een andere reden dat wij het zelf verwijderen van vogelnesten afraden is dat er veel roet en andere deeltjes in uw schoorsteen zitten. Wanneer u het nest probeert te verwijderen komen deze deeltjes namelijk los. Dit is erg slecht voor uw luchtwegen.

Vogels bouwen vaak nestjes op oude nestjes. Dit zorgt ervoor dat de nesten bij elkaar soms wel tot twee meter hoog kunnen worden. Wij raden het u dus af om niet zelf het nest te verwijderen. 

Kunnen wij u helpen met het verwijderen van een vogelnest. Neem dan contact op met een collega van Schoorsteenveger Oldenzaal op 0541 201 831.

Vogelnesten in schoorsteen voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen. Schoorsteenveger Oldenzaal raadt u aan om vogels geen kans te geven een nest in uw schoorsteen te bouwen.

In veel gevallen zien we dat het voorkomen van nesten vaak vele malen goedkoper is dan het verwijderen hiervan, laat staan als hierdoor schade is ontstaan. Daarnaast is het ook nog vele malen veiliger. Een vogelnest in uw schoorsteen is gevaarlijk voor u, maar ook voor de dieren.

U kunt op verschillende manieren voorkomen dat een vogel een nest bouwt in uw schoorsteen. Onze schoorsteenvegers een aantal manieren voor u op een rij gezet.

Schoorsteenkap plaatsen

De andere optie is het plaatsen van een kap bovenop uw schoorsteen. Naast dat een kap een mooie uitstraling geeft aan uw woning, zorgt het ook voor een goede bescherming tegen regen en vogelnesten.

Door een schoorsteenkap krijgen vogels niet de kans uw schoorsteen in te vliegen. Daarnaast adviseren wij ook altijd een schoorsteenkap te plaatsen omdat deze voorkomt dat gloeiende asdeeltjes kunnen ontsnappen en de trek in de schoorsteen verbetert.

Wilt u advies over een schoorsteenkap om te bepalen of dit voor u handig kan zijn? Neem dan direct contact op met Schoorsteenveger Oldenzaal op 0541 201 831.

Vogelrooster/boldraadrooster plaatsen

Een zeer betaalbare en effectieve oplossing om dit te bereiken is het plaatsen van een vogelrooster op uw schoorsteen. Deze vogelroosters noemen we ook wel boldraadroosters. Dit rooster wordt in het uiteinde van uw schoorsteen geplaatst.

Dit rooster heeft een kroonvorm en is gemaakt van metaal. Door dit rooster krijgen vogels geen kans uw uw schoorsteen in te vliegen of er een nest in te bouwen.

Een boldraadrooster voorkomt schade aan uw schoorsteen door vogels en andere dieren. Hiermee bespaart u uzelf veel ongemak en geld.

Wilt u een boldraadrooster laten plaatsen in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Oldenzaal op 0541 201 831.

Regelmatig schoorsteenvegen

Een derde manier om uw schoorsteen vrij te houden van vogelnesten, is door deze regelmatig te laten vegen of inspecteren.

Om vogelnesten te voorkomen is het van belang dat u minstens eenmaal per jaar een schoorsteenveger inschakelt voor het onderhouden van uw schoorsteen. Hoe vaak dit moet is afhankelijk van hoe vaak u de haard of kachel gebruikt.

Maakt u het hele jaar door gebruik van uw haard of kachel? Dan raden we u aan uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Gebruikt u uw haard of kachel niet zo vaak? Dan is één keer per jaar voldoende.

Bent u op zoek naar een vakman om uw schoorsteen te vegen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Oldenzaal via 0541 201 831.

Een ervaren schoorsteenveger inschakelen?

Wij raden u aan uw schoorsteen één of meerdere keren per jaar te laten vegen door een ervaren schoorsteenveger. Op deze manier weet u zeker dat u weer veilig kunt genieten van uw haard of kachel!

Op het moment dat u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren schoorsteenveger, weet u dat deze op een juiste manier schoongemaakt wordt. Daarbij komt ook nog dat de meeste schoorsteenveger sneller beginnende problemen in uw schoorsteen of andere rookkanalen herkennen.

Een schone schoorsteen is niet alleen beter voor de gezondheid van u en uw huisgenoten, maar ook voor het milieu en uw portemonnee! Wilt u uw schoorsteen laten vegen? Neem dan nu contact op via 0541 201 831.

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Oldenzaal? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Oldenzaal.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Oldenzaal.

Werkwijze Schoorsteenveger Oldenzaal

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Een reden waarom u uw schoorsteen moet laten vegen is voor de veiligheid van u en uw huisgenoten. Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schone schoorsteen.

Daarnaast is een schone schoorsteen beter voor het milieu! Een schone schoorsteen stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Dit hangt af van hoe vaak u gebruik maakt van uw schoorsteen. Gebruikt u de schoorsteen dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Op het moment u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Twijfelt u of u uw schoorsteen moet laten vegen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Oldenzaal via 0541 201 831. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

U kunt uw schoorsteen het hele jaar door laten vegen. Houdt er rekening mee dat het een stuk drukker is aan het einde van het jaar! Maak daarom tijdig een afspraak. Het is ook mogelijk om uw schoorsteen in de zomer te laten vegen!

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

De manier van stoken heeft veel invloed op het vrijkomen van schadelijke stoffen. Een aantal tips om goed te stoken:

  • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
  • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
  • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
  • Stook alleen geschikte brandstoffen.
  • Stook niet bij mistig of windstil weer.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Ja, dat kan zeker. Tijdens een schoorsteen inspectie controleren wij uw schoorsteen onder andere op beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal. Door deze problemen tijdig te signaleren, wordt grote schade voorkomen.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger Oldenzaal op 0541 201 831.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Dat is afhankelijk van uw haard of kachel. Tijdens het stoken van hout of andere vaste brandstoffen komen veel stoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu, voor de gezondheid; ze kunnen leiden tot overlast voor omwonenden.

Om deze negatieve effecten zo klein mogelijk te houden, raden wij u aan goed na te denken over de brandstof van uw haard of kachel. Haarden en kachels op aardgas stoten relatief weinig schadelijke stoffen uit en is dus minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Een schoorsteenbrand is erg vervelend. De kans op een schoorsteenbrand is aanzienlijk kleiner wanneer een schoorsteen goed onderhouden wordt. Een schone schoorsteen kan niet in brand vliegen!

Laat uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteenveger kijkt ook uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, zoals scheuren of lekken.

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Wij helpen u hier graag bij! Neem contact op met Schoorsteenveger Oldenzaal via 0541 201 831.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Dat is mogelijk. Echter heeft u, wanneer u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren schoorsteenveger, wel de zekerheid dat dit op een goede manier gedaan is.

Daarnaast krijgt u van de schoorsteenveger een bewijs van vegen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met brand in uw haard, kachel of schoorsteen.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
Zwarte rook uit een schoorsteen is een effect van slecht stoken. Donkere rook betekent een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer of ongeschikt brandstof.

Witte of kleurloze rook betekent veelal dat het verbrandingsproces goed verloopt.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
In veruit de meeste gevallen wel. Sommige verzekeraars willen een bewijs van vegen zien. Wij raden u daarom aan het bewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren.

Wilt u zeker zijn dat u verzekerd bent bij schoorsteenbrand? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Oldenzaal via 0541 201 831.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Op het moment dat er een nestje in uw schoorsteen zit, raden wij u aan de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger.

U mag een vogelnest niet zomaar verwijderen. Wanneer de vogels in het broedseizoen zijn, dan moet u deze periode eerst wachten. Pas na afloop van het broedseizoen mag het vogelnest verwijdert worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Tarieven Schoorsteenvegen Oldenzaal

Houtkachel

  • inclusief arbeid en btw
  • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Oldenzaal heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Oldenzaal

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Oldenzaal

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Oldenzaal nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Oldenzaal

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Oldenzaal mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Oldenzaal

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button